Enzymprodukter

Problem med matsmältning

Frihetskänsla när din mage fungerar


Våra enzymprodukter är naturens eget sätt att förebygga problem som kan uppstå under matsmältning. Lactrase GO, Gluten GO, Nogasin GO och Multienzym GO kommer i smidiga fickförpackningar som du alltid kan ha till hands. Våra GO-produkter hjälper magen innan problemen uppstår, och du kan använda dem dagligen.

Gluten GO lämpar sig för glutenkänsliga


Unna dig mer av livets goda med Gluten GO!

Gluten är ett samlingsnamn för de proteiner som finns i vete, råg och korn. Det finns inte i havre, men havre kan ändå vara förorenat med gluten. Därför äter många som undviker gluten endast så kallad ren havre. 

Glutenproteiner innehåller stora mängder av aminosyran prolin och är därför svårsmält i vår matsmältningskanal. Det samma gäller för kaseinproteinet i mjölk. Enzymer kan hjälpa till att spjälka dessa svårsmälta proteiner.

Gluten GO innehåller tre olika enzymer som effektivt spjälkar gluten. Enzymerna bryter också ner kaseinet i mjölken. Två av enzymerna klyver proteinet mitt itu och ett klyver dess ändar. På så sätt bryts gluten ner effektivt. Gluten GO är ett effektivt preparat som innehåller matsmältningsenzymer. Du tar en tablett i samband med att du ska äta glutenhaltig mat, till exempel pasta eller bröd. Gluten GO lämpar sig för dig som är glutenkänslig. Den passar inte för celiakiker och ersätter inte en glutenfri kost vid celiaki.

Lactrase GO – ett kosttillskott för laktosintoleranta


Unna dig mjölkprodukter utan att få gaser!

Lactrase GO innehåller ett laktasenzym som utvunnits ur mikroben aspergillus oryzae. Den spjälkar mjölksocker, dvs. laktos, snabbt och effektivt. Därför hjälper Lactrase GO direkt. När du har Lactrase GO med dig, är du alltid redo för glass, yoghurt och andra mjölkprodukter som du annars skulle avstå ifrån.

En tuggtablett spjälkar cirka 15 g laktos. Ett glas (2 dl) mjölk till exempel innehåller 10 g laktos. Hur mycket Lactrase GO du behöver beror därför på hur mycket laktos det är i maten – och på hur laktostålig du är. Vi rekommenderar att du tar 2 tuggtabletter första gången. Därefter lär du dig hur mycket du behöver när du vill njuta av mjölkprodukter.

Lactrase GO fungerar redan innan några tråkiga symtom har uppkommit. Därför ska du ta tabletten i samband med att du ska äta.

Lactrase Go

Lactrase Kapslar

Lactrase finns även i kapselform. Kapslarna sväljs hela och finns i förpackningar med 10, 30 eller 150 stycken.

En kapsel spjälkar cirka 15 g laktos. Ett rejält glas (2 dl) mjölk till exempel innehåller 10 g laktos. Hur mycket Lactrase du behöver beror därför på hur mycket laktos det är i maten – och på hur laktostålig du är. Vi rekommenderar att du tar 2 kapslar första gången. Därefter lär du dig hur mycket du behöver när du vill njuta av mjölkprodukter.

Lactrase fungerar redan innan några tråkiga symtom har uppkommit. Därför ska du ta kapseln i samband med att du ska äta.

Lactrase kapslar

Multienzym GO i samband med måltid


Underlättar din matsmältning

Det finns olika orsaker till att vi har problem med matsmältning. Vare sig det är ett nedärvt tillstånd eller utomstående påverkan kan Multienzym GO hjälpa din mage att hantera problemen. Det är inte kul att känna sig svullen och illamående i samband med måltider. Med rätt enzymer slipper du oroa dig.

Bukspottkörteln är ett av de organ som tillverkar mest enzymer vid matspjälkning. Här frisläpps stora mängder av lipas (som bryter ner fett), amylas (som bryter ner kolhydrater) och proteas (som bryter ner proteiner) när maten passerar från magsäck till tunntarmen. Detta lindrar matsmältningsbesvär som annars kan ge upphov till illamående, halsbränna, uppsvälldhet och i värsta fall kräkningar.

Multienzym GO innehåller 14 olika matsmältningsenzymer som bryter ner såväl kolhydrater som fetter och proteiner.

Effektiv mot nedsatt matsmältning

Multienzym GO är en liten kapsel som är enkel att ta med sig. Mutlienzym GO är lätt att svälja och hjälper direkt. Multienzym GO lämpar sig speciellt för dig som har nedsatt matsmältning eller av okänd orsak har matsmältningsproblem. Du tar kapseln i samband med att du ska äta, och du kan använda den både tillfälligt och kontinuerligt.

Nogasin GO minskar jäsning och undviker gasbildning i tarmen


Mindre gaser, inga fler ballongmagar

Gasbesvär är inte farliga i sig, men är ändå obehagliga och jobbiga. Ingen vill råka släppa ut gas ofrivilligt, eftersom det helt enkelt är pinsamt. Som tur är går detta att förebygga.

En gasig mage kan bero på olika saker. Från kolhydrater i maten vi äter till något så enkelt som att vi sväljer luft när vi till exempel tuggar tuggummi.

Ett naturligt enzym

Nogasin GO är en tuggtablett som innehåller det naturliga enzymet alfagalaktosidas. Det lindrar dina gasbesvär. Uppsvälldhet och gasbildning beror på svårsmälta kolhydrater. Nogasin GO spjälkar föda som inte brutits ner i matsmältningskanalen. Genom att spjälka upp långa kolhydratkedjor minskar gasbildningen – och därmed gasbesvären. När maten bryts ner så att upptaget sker redan i tunntarmen, undgår kroppen en så kallad bakteriejäsning i tjocktarmen och du slipper därför jobbiga symtom.

En uppblåst mage känns aldrig bekvämt, särskilt när gaserna vill ut. Det kan kännas som att det bubblar och bullrar där inne. När vi drabbas av gasbesvär i magen kan vi uppleva smärta, som ibland är så intensiv att det känns som att något är allvarligt fel. Nogasin GO verkar redan innan några symtom har uppkommit och därför ska du ta det i samband med att du ska äta. Då slipper du oroa dig för både obekväma och smärtsamma situationer.

Om du är gravid eller ammar bör du rådfråga läkare innan du använder Nogasin GO. Detsamma gäller om du funderar på att ge Nogasin GO till barn.